Sosyal Medya

Dünya

ABD’li uzman Alexander Azaadgan: DEAŞ'ı biz ortaya çıkardık

ABD’li uzman Alexander Azaadgan, DEAŞ’in Batı’da düzenlediği saldırıların Avrupalılar için ‘şaşırtıcı’ olmaması gerektiğini söyledi.



Almanya’nın baÅŸkenti Berlin’deki Noel pazarına düzenlenen saldırının failinin, temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde gerçekleÅŸen saldırılardakine benzer bir ÅŸekilde Tunus kökenli olduÄŸunun açıklanmasını deÄŸerlendiren Azaadgan, “Fas’tan Pakistan’a uzanan alanda birçok genç toplum var. Buralardaki doÄŸum oranı Avrupa’dan çok yüksek. Yüksek iÅŸsizlik oranları ve DEAÅž radikalleÅŸmesini ele alınca, Ä°talya’da sığınma talebi reddedilen, hapis yatan, Almanya’da silah kaçıran, uyuÅŸturucu kaçakçısı, suikastçı ve en sonunda da DEAÅž üyesi olan Anis Amri (Berlin saldırısını düzenlediÄŸi iddia edilen kiÅŸi) gibi manyaklar karşınıza çıkıyor” dedi.

'ARAP BAHARI, NEO LÄ°BERAL DELÄ°LERÄ°N UYDURMASIYDI'
 
‘Sözde Arap Baharı’ndan önce Tunus’ta hakim olan geliÅŸmiÅŸ sekülerliÄŸin ülkedeki Selefi hareketini yeraltına ittiÄŸini savunan ABD’li uzman, “Hedonistik dini inanışlar var; temel DEAÅž öğretileri size basitçe, ‘Öl, kahraman ol, cennete git ve 72 huriyle cinsel iliÅŸkiye gir’ diyor. Bu, Tunus için oldukça uygulanabilir çünkü ülke gelirinin büyük bir kısmını turizmden alıyordu ve ÅŸimdi bu düşüşte. Aynı zamanda zengin daha da zenginleÅŸiyor, fakir ise daha da fakirleÅŸiyor. Bu, tam olarak sınıf çatışmasına uygun bir senaryo” diye konuÅŸtu. Azaadgan, şöyle devam etti: “YaÅŸananlar Batı için ÅŸaşırtıcı olmamalı, çünkü bunu biz yarattık. Arap Baharı her zaman Barack Obama, Hillary Clinton ve hepsinin ustası George Soros gibi neoliberal delilerin uydurmasıydı. Åžimdi yaÅŸananları, 2011-2012’de olaylar baÅŸladığında öngörmeliydik.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.